Yol Hikayeleri

2021 Özeti ve Seyahatlerimin Enleri

2021 yılında 4 ülkede 11 şehir, onlarca kasaba ve sayısız kahveci gezdim. Sicilya’da tek başıma sırt çantamla köşe bucak dolaştım, doğum günü seyahatimde Slovenya’da doğa ile kucaklaştım, sonbaharda soluğu Belçika’da aldım, kapanışı Almanya’da en yakın arkadaşımın yanında yaptım. İstifa ettim, hayatımı birkaç valize sığdırıp kimsenin adımı bilmediği bir şehre yerleştim. Yeniden öğrenci oldum. Her şey bir şekilde yoluna girdi. İşte 2021 özeti ve seyahatlerimin enleri!

Berlin

En Güzel Deniz

Bu yaz deniz tatilimi Sicilya’da yaptım. Seyahatimin ikinci gününde gittiğim Cefalù’nun denizine tek kelimeyle bayıldım! Tertemiz ve berraktı, epey tuzluydu ve ılıktı. Öğlen saatlerinde kasabayı keşfe kaçışım dışında tüm günü plajda geçirdim ve çok keyif aldım.

2021 özeti
Cefalù

En Güzel Gün Batımı

Şükürler olsun ki bu sene boyunca defalarca güzel gün batımı izledim ve huzur doldum. Ancak birini seçmem gerekirse, 23 Nisan’da sahilde bisiklet sürerken izlediğim gün batımı olsun. Aşağıdaki satırları yazmıştım sonra.

“Uzun ve yorucu bir kışı daha geride bırakıp güneye inmenin huzurundayım. Üstüme bir şey almadan çıksam dönüşte üşür müyüm endişesini, gün batımını plajda izlemeyi ve buzdolabına su koymayı özlemişim… Ayakkabılarıma dolacak kumu, ıslanacak paçalarımı, kirlenecek üstümü, darmadağın olacak saçlarımı düşünmeden anın tadını çıkarmayı, öğreniyorum.’’

2021 özeti
Home

En Güzel Gün Doğumu

2021 yılında erken kalkmayı alışkanlık haline getirdim. Bu sayede özellikle bahar ve yaz aylarında gün doğumuna şahit oldum. Kıyaslamak zor olsa da, yine hislerimi takip ediyor ve 1 Aralık’ta o buz gibi Trieste sabahında eve döndükten sonra odamın camından şahit olduğum gün doğumunu seçiyorum. Bana çıkmaz sokaklara girdiğimde geri dönüşü bulabildiğimi hatırlattığı için.

Trieste

En Keyif Anı

Güzel bir kahve ya da şarap, ne çok sıcak ne çok soğuk hava, tercihen güzel bir manzara, kıyafetlerim rahat, aklım sakin, bitmesini istemediğim o kısa keyif anlarım. Bazen ben farkında olmadan gelir bulur beni, bazen ben yaratırım o anları. Çok şükür ki yine sayısızlar; ama dünyanın farklı bir yerinde olmamın hatrına Slovenya’da Bohinj gölünün etrafında bir tam tur attıktan sonra içtiğimiz o yorgunluk kahvesini seçiyorum. Oksijenden sarhoştuk, karşımızdaki manzaraya doyamıyorduk, bacaklarımız ağrıyordu ama beni buralara kadar taşıdıkları için onlarla gurur duyuyordum.

Bohinj

En Güzel Kahvaltı

Ne avokado tost ne pancake ne de havalı serpme kahvaltılar; yılın en güzel kahvaltısı Berlin’de simit hasretimi giderdiğim o sabahtı. Tahin-pekmez, çıtır simit, taze çay; benim için cennet budur.

2021 özeti
Berlin

En Güzel Kahve

Ben bu dünyaya diyar diyar gezip kahve içmeye gelmişim. Bu sene yine kilolarca kahve içtim. Trieste’de evimin hemen yanındaki barda, sabahları yürüyüşümden önce taze kruvasan kokuları eşliğinde içtiğim Hausbrandt Nero her seferinde o kadar lezzetli geliyor ki, bu kategoriyi kazanmayı hak etti.

En Güzel Kahveci

Berlin ve Hamburg, İtalya’da hasret kaldığım filtre kahve ve coffee shop konusunda beni yeterince tatmin etti; seçim yapmak kolay değil ama Hamburg’da dondurucu soğuğun üstüne sığındığım Nord Coast Coffee Roasters’ı atmosferinden dolayı favorim seçiyorum. Flat white ve nutellalı waffle, mekan mis gibi kokuyor, müzikler güzel, önümde bilgisayarım. 

2021 özeti
Hamburg

En Güzel Akşam Yemeği

Ilkbaharın sonu, yazın başı, Güney İtalya’da dar bir sokağa atılmış masalardan birinde, gürültülü bir  trattoriadayız. Uzun bir kışı geride bırakmışız, hep beraber yeniden evimizdeyiz, o gün denizden ne çıktıysa masada, kadehler ısınmadan yeniden doluyor. Pozzuoli’de Don Antonio’da yediğimiz akşam yemeği, lezzetinin yanı sıra o anki mutluluğumuzdan dolayı en güzel olmaya hak kazandı.

2021 özeti
Pozzuoli

En Güzel Kitap

Bu sene 33 kitap okumuşum, başlayıp bitiremediğim kitaplar hariç. Seneye yüksek bir tempo ile başlamıştım, okula dönüş ile tempom yavaşladı ama bence iyi okudum! Roman kategorisinde favorim Doğu’nun Limanları, kişisel gelişim kategorisinde favorim İnsan Olmak oldu.

Istanbul

2021’de Neler Oldu?

Tüm bu seyahatlerde biriktirdiklerim işin eğlence ve deneyim kısmıydı, peki hayatımın geri kalanında neler oldu? Seneye İstanbul’da başladım. Pandemi sebebiyle kısıtlamalar vardı, evden çalışıyordum ve anneme göz kulak oluyordum. Uzun ve karanlık bir kışı geride bıraktıktan sonra Nisan ayında Napoli’ye gittim, bu kez kardeşime göz kulak olmaya. Napoli’de kalışım beklediğimden uzun oldu, baharı bitirdim ve yaza geçiş yaptık. Bu esnada hem evden çalıştım, hem annelik yaptım ve hem de bol bol gezdim. Haziranın ortasında evime döndüm İstanbul’a. Bu dönüş radikal kararlar zincirimin başlangıcı oldu. Yüksek lisans başvurumu yaptım, kabulüm bile gelmeden işimden istifa ettim, soluğu tekrar Napoli’de aldım, güzel bir tatil yaptım. Ağustos ayında çalıştığım kurumla ilişiğimi kestim, tüm eşyalarımı birer birer sattım, İstanbul ve sevdiklerimle vedalaştım, hayatımı birkaç valize sığdırdım, kalan eşyalarımı bir depoya koydum, çok sevdiğim ve sayısız anılarımın bulunduğu evimin kapısını son kez kapattım. Doğum günümde Trieste’ye yerleştim, yeni bir hayata başladım.

İstanbul’a veda

Bu satırları senenin son gününde dünyada en sevdiğim şehir olan Napoli’den yazıyorum.

“Olanlara tahammülün, olmayanlara kabulün hiç sarsılmasın.” 2021 yılında kulağıma küpe oldu. 2022 yılında izini süreceğim rotalar ve yoluma çıkacaklar için çok heyecanlıyım. 

Sağlıkla kalın.

Yıllar içinde ne çok şey değişmiş. 2019 özeti için buraya, 2020 özeti için buraya tık.

2 Yorum

  • Mir

    Merhaba, erken kalkma alışkanlığını nasıl edindiniz? Bu arada severek takip ediyorum, bu yıl Sicilya radarıma girdi sayenizde. 🙂

    • elicetravels

      Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙂 Kendimi epey zorlayarak edindim, akşam erken yatağa girme ve sabah uyanmak istediğim saatten 15 dakika öncesine bir sürü alarm kurmak yardımcı oluyor. Sicilya müthişti, ben de tekrar gitmek istiyorum görmediğim kısımlarına.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir