Yol Hikayeleri

2020 Yılı Özeti : Seyahatlerimin Enleri

2019 özeti yazımın sonunda ‘2020 yılında izini süreceğim rotaları ve yaşayacağım deneyimleri sabırsızlıkla bekliyorum.’ yazmışım. 2020 yılında izini sürdüğüm rotaların büyük kısmı, 1+1 evimin köşeleri arasındaydı. 🙂 Her şeye rağmen bu talihsiz seneye, yurtdışında 3 ülkede 4 şehir, 1 ada, 5 kasaba ve Türkiye’de ise 1 yeni şehir sığdırdım. Kopenhag’da kuzey medeniyetiyle tanıştım, Malmö’de fika keyfi yaptım, yağmurlu bir günde Roma sokaklarıyla hasret giderdim, temmuzda tuzlu saçlarım ve yanık tenimle Puglia’da yeni kasabalar keşfettim, doğum günü seyahatimi Ayvalık’a gerçekleştirdim… İşte 2020 seyahatlerimin enleri.

En Güzel Deniz

Bu yaz Güney İtalya’da tatil yaptım ve hem Napoli’de hem de Puglia’da birçok plaja gittim. Hepsi birbirinden eşsiz olsa da, Otranto’dan günübirlik gittiğimiz Baia dei Turchi unutulmazdı… Bembeyaz kumlar, turkuaz ve tertemiz deniz. Gün boyu sudan çıkmak istemedik. İyi ki Puglia listeme eklemişim ve ailemi zorla da olsa götürmüşüm!

2020 özeti
Muhteşem.

En Güzel Gün Batımı

Edremit Körfezi’ni kucaklayan manzarasıyla gün batımlarında bir Ayvalık klasiği olan Şeytan Sofrası, yılın en güzel gün batımı olmaya layıktı. O akşam gökyüzü renkleriyle şov yapmasa bile, manzaranın nefes kesiciliği deneyimi unutulmaz kıldı.

2020 özeti

En Keyif Anı

Rutinleri, seyahatleri, deneyimleri keyifli kılacak küçük molalar hayatta en önem verdiğim şeylerden. Otranto’daki deniz tatilimizde, plajda geçen günün ardından ailecek akşam yemeğine gitmeden önce sahili tamamen gören bir yere konumlanmış Borderline Cafe’de bir bar taburesinin üstünde Aperol içerek internet sitem için bir şeyler yazmak bu yıl en keyif alarak yaptığım şeylerden biriydi.

İşte o an!

En Güzel Kahvaltı

Seyahate gittiğim şehirlerde güne tatlı butik bir kafede sağlam bir kahvaltı ile başlamayı çok seviyorum. Kopenhag’daki ikinci günümüzün sabahına şehrin farklı yerlerinde şubesi bulunan Mad& Kaffe’de güzel bir kahvaltı ile başladık. Açılış saatinde kapısına dayanıp zar zor kendimize bir masa kaptığımız bu mekanda yaptığımız kahvaltı, bize gerçek bir ‘hygge’ deneyimi yaşattı.

2020 özeti
Hygge dedikleri…

En Güzel Kahve

Hayatımın büyük bir kısmını kahve içerek bir şeyler okumak, yazmak, çalışmak oluşturuyor. Her sene olduğu gibi bu sene de beğendiğim kahve listem çok kabarık ama kalbimde taht kuran Caffe Kremoso oldu. Napoli’nin yeni espresso markası Kremoso çok yaygın değil, ben ilk olarak Pozzuoli’deki Dolci Momenti al Porto’da içtim ve ‘işte bu’ dedim. Şimdi ne zaman Napoli’de Kremoso logosu görsem, bir kahve molası veriyorum.

2020 özeti
Procida feribotunu beklerken.

En Güzel Kahveci

Kahve içmek benim için bir konsept. Kahvenin lezzeti kadar içtiğim mekan, zaman, atmosfer ve eşlikçilerim de önemli. 2020 yılında ziyaret ettiğim sayısız kahvecinin arasından yılın favorisini Ayvalık’taki Crow Coffee seçiyorum. Kendi kahvesini kavuran, kahvenin ‘espresso’ ve diğerlerinin türevleri olduğunu bilen, nitelikli kahveye değer veren minik bir işletme burası. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde örnekleri çok olsa da, küçük yerlerde böyle kaliteli kahveciler bulmak çok kıymetli. Umarım varlığı daim olur Crow’un.

En Güzel Akşam Yemeği

Plajda geçen günün ardından eve dönülür, duş alınır, saçlar nemli ve yüz kırmızıdır, hafiften acıyan omuzların üstüne en ince elbise geçirilir. Kimileri plajı yeni terk ederken, sen çoktan yemeğe doğru yola koyulmuşsundur. Güneye yakışır şekilde masa deniz mahsulleriyle donatılır, yanına beyaz şarap açılır. Deniz tatili akşamları güzel ve özeldir, yılın en güzel akşam yemeği unvanını Otranto’daki Trattoria Bibbo’ alır.

2020 yılı, hiçbir anlamda beklediğim gibi geçmedi. Tüm dünyanın etkilendiği pandemi bir yana, özel hayatımda da birçok çalkantı yaşadığım bir yıldı; ama klişe gibi gelse de bu yıl ne kadar güçlü olduğumu öğrendim ve çok büyüdüm. Bu değişim sürecime bol seyahatler sığdırmak isterdim ama yılın büyük bir kısmını oturduğum semtin bile dışına çıkmadan geçirdim. Yine de hiç yoktan iyidir! 🙂 2021 yılında izini süreceğim rotaları ve yaşayacağım deneyimleri sabırsızlıkla bekliyorum…

Bu yıl en çok dinlediğim şarkılardan biriyle yazıyı sonlandırıyor, 2021’de bolca sağlık ve seyahat diliyorum.

4 Yorum

  • Hakan Çanlı

    Eliçe’cim
    Her zamanki gibi çok güzel. Ellerine sağlık. Sayende biz de gördüğün yerler ile ilgili bilgi alıyor seninle o anları yaşıyoruz.
    Enerjinin hep yüksek olmasını başarılarının devamını diliyorum

  • Çiğdem

    Adeta senınle gezıyor gıbıyım kaldıgın yerler anlattıkların seyahatlerımde cok ısıme yarıyor tecrubelerın cok onemlı benım ıcın bızzat yasıyor.. ve gıdıyor olman muhtesem ben ve degerlı okuyanların ıcın kalemıne saglık senı cok sevıyoruz nıce basarılarını gormek dılegıyle sevgılı eliçe❤️

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir