Yol Hikayeleri

2019 Özeti : Seyahatlerimin Enleri

2019 seyahat anlamında birçok hayalimi gerçekleştirdiğim bir yıl oldu. Yurtdışında 6 ülkede 15 şehir ve Türkiye’de 3 yeni şehre seyahat ettim. Yalnız gerçekleştirdiğim Kiev seyahatimde telefonumu çaldırdım, Hindistan’da kabullenişin gücü ile tanıştım, Ürdün’de 5 gün road trip yapıp çölde 24 saat geçirdim, doğum günü seyahatimi Bakü’ye gerçekleştirdim, 2 sene sonra Napoli ile hasret giderdim, İtalya’da road trip yaptım ve yılı Slovenya’ya gerçekleştirdiğim yalnız seyahatim ile sonlandırdım… Seyahatlerimde unutulmaz deneyimler yaşadım, anılar, kartpostallar ve fotoğraflar biriktirdim. İşte 2019 seyahatlerimin enleri!

En ucuz uçuş

2019’un Ocak ayında Ukrayna Havayolları ile gerçekleştirdiğim Kiev uçuşunun biletini 2018 Ocak ayında gidiş dönüş 38 dolara aldım ki bu o dönemin kuru ile 140 TL’ye denk geliyordu. Sadece sırt çantası hakkı veren bu bilet, yurtdışına aldığım en ucuz bilet olarak tarihe geçti.

En uzun uçuş

İstanbul- Delhi uçuşu, 6 saat. Türk Hava Yolları ile aktarmasız gerçekleştirdiğim uçuş, yemekten sonra hemen uyumam sayesinde çabucak geçti. Sabaha karşı 4’te Delhi’ye indiğimizde gayet dinlenmiştim, gece uçuşunun faydaları.

Koltuk numaram 52 🙂

En ucuz konaklama

Sadece 2019’un değil, tüm zamanların en ucuz konaklaması para birimlerinin de etkisiyle gecesine 10 euro verdiğim Kiev’deki Hostel Veselka oldu. 8 kişilik odada bir yatak tutmuştum ama şansıma odada benim dışımda 3 kişi daha kalıyordu. Hostelden gayet memnum kaldım ve çok komik bir fiyata konakladım.

Kiev, Ukrayna

En pahalı konaklama

Rekor Ürdün’de. Genel olarak benzin dışında her şeyin pahalı olduğu Ürdün’de, Ölü Deniz’in tadını çıkarmak istediğimiz için 1 gece konakladık. Ramada Hotel’e iki kişi 57 euro ödedik, bu ücrete kahvaltı dahildi. Ölü Deniz’de kendi plajı olan en ucuz konaklama seçeneğinin de burası olduğunu ekleyeyim.

Dead Sea, Ürdün

En güzel gün batımı

Yıl boyunca sayısız gün batımını tadını çıkararak izledim ama o an hissettiklerimden de olsa gerek, Bled gölündeki gün batımı anını unutamıyorum. Gökyüzü turuncudan pembeye dönüyordu, gölde yaptığım tekne turu henüz bitmişti, Christmas marketten canlı müzik sesleri geliyordu ve ben kendimle gurur duyuyordum. Büyüdüm ve güzel yerler görüyorum diyordum kendime, hepsi senin sayende.

En güzel kahvaltı

Gittiğim şehirlerde uzun yürüyüşlü günlere başlamadan önce mutlaka sağlam bir kahvaltı yaparım. Avrupa’ya seyahat etmenin en sevdiğim yanlarından biri ise mekan keşiflerine olanak sağlayan seçeneklerin bol olması. Güzel bir kafede, naif bir playlist eşliğinde, cam kenarında bir masaya oturup egg benedictimi kahve eşliğinde yerken keyfime diyecek olmuyor. İşte bu anın aynısı Kiev’de Cookietone’da yaşadım. Dekorasyonuna ve renklerine bayıldığım Cookietone’da yaptığım kahvaltıyı unutamıyorum.

En güzel akşam yemeği

Dünyada en sevdiğim ikililerden biri humus ve falafel. Onları anavatanı Ürdün’de ilk kez yediğim akşamı ise unutamıyorum. Amman’daki Hashim Restaurant salaşlığı, porsiyonlarının doyuruculuğu ve lezzeti ile beni benden aldı ve yılın en güzel akşam yemeği unvanını kazandı.

En güzel kahve

Karar vermenin en zor olduğu kısım. Öncelikle İtalya’da içtiğim kahveleri harici tutuyorum zira tarafsız olmam imkansız olur… Hemen hemen her şehirde nitelikli kahveciler denemiş olsam da, Jaipur’da Half Light Coffee Roasters’ta yağmurlu bir sabahta kahvaltının yanında içtiğim cappuccinoyu unutamıyorum. Belki de bu denli umutsuz bir şehirde böyle bir mekan bulmanın etkisindendi bilmiyorum ama kahvemin süt espresso dengesi idealdi, dayanamayıp ev için de kahve öğüttürdüm.

Jaipur’daki favori mekanım oldu.

En güzel müze

Seyahatlerimde artık eskisi kadar müze gezmesem de, Hatay’a gitmişken Arkeoloji Müzesi’ni görmeden dönmek istemedim. 2 saatten fazla vakit geçirdiğimiz müzedeki eserleri, müzenin kurgusunu ve özenli oluşunu çok beğendik. Müzekart’ımı en verimli kullandığım yerdi Hatay Arkeoloji Müzesi.

En unutulmaz deneyim

2019 yılında Ürdün ve Hindistan seyahatlerim bana eşsiz deneyimler yaşattığından ayrım yapmak çok zor ancak Wadi Rum çölünde geçirdiğim 24 saati ömür boyu unutamayacağıma eminim. Çölde geçirdiğim 1 günün bana hissettirdiklerini burada okuyabilirsiniz.

Wadi Rum’da konakladığımız Bedevi kampı

Yazacak, anlatacak daha çok şey olsa da özetle 2019’un enleri böyleydi. 2020’de izini süreceğim rotaları ve yaşayacağım deneyimleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir